Regény v.2

Hiteles beszámoló a gy. -i lakótelepen, a 2009. év augusztusában történt különös eseményekről, minden hét hétfőn, tizenegykor.

Címkék

Címkefelhő

Irodalmi kereső (ha arra keresel)

Friss topikok

Egy

2010.08.16. 10:20 atsza

2009. 08. 12. CET1627, Helyszín: Lakás, tőlem jobbra felfele

 

Ezen szép augusztusi délutánon Nagy Ferenc 87 euró 97 centet vesztett fél óra alatt online szerencsejátékokon.

Dühében belecsapott az egérbe, és kirúgta maga alól a székét. Az neki esett az ágynak, de még a becsapódás előtt az asztaltól távolodó és egyenletesen lassuló szék karfájáról lerepült a fülhallgató, melynek a vezetéke egy utolsó hősies rándulással magával rántotta az asztal széléről a teli hamutartót. A lefelé zuhanó hamutartót csak a tartalma előzte meg, és a földön heverő kábel kötegeket, elszáradt almacsutkákat és narancshéjakat hamarosan egyenletesen vastag hamuréteg borította, melynek egyhangúságát csak a büdös csikkek törték meg.

Ebbe az idillbe érkezett tompa puffanással a hamutartó. Dühösen elterült, és befúrta magát a hamuba. Repülni vágyott. Csalódott volt.

Nem sokáig.

Hamarosan az augusztusi kánikulából ébredező délutáni lakótelep parkjának fái, padjai és mászókái egy boldog és diadalmas hamutartót láttak, ahogy az, mint egy kicsi repülő csészealj, bátor rikkantással, az E lépcsőház harmadik emeletének 10-es lakásának ablakából, a leeresztett függönyöket már lendületével ellentmondást nem ismerve félresöpörve, kirobbant és repült, repült a szabadság és új kalandok felé.

A józanabb gazok és bokrok állították, hogy egy idő után a hamutartó lendülete elfogyott, a pályája csúcsára jutva látszott, ahogy kétségbeesetten próbált emelkedő pályára állni, de sikertelen próbálkozásai végén, valahol a 6-os épületnél lezuhant és megsemmisült. Egy üres májkrémes-konzerv bizonygatta; csak süllyedésbe kezdett, hogy sebességet nyerjen, és befordulhasson a sarkon, de egy öreg pad leintette. Ennek ellenére a szóbeszéd egészen szilveszterig tartotta magát.

A hamutartó volt tulajdonosa pedig megfordult, hogy hozzon egy partvist, meg egy vizespoharat a csikkeknek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://verzio2.blog.hu/api/trackback/id/tr852225005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása